На Волині відремонтували ділянку дороги протяжністю 26 кілометрів від Піщі через Шацьк, Венське і Положево. Ремонт тривав пів року.

Читайте також: Світлина з луцьким тролейбусом перемогла у фотоконкурсі

30 серпня відновлений автошлях приїхали оглянути підрядники, фахівці Служби автомобільних доріг і заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко. Як розповів Суспільному Волині провідний інженер відділу підприємства, яке ремонтувало дорогу, Василь Бадивський, на дорозі виконали поточний середній ремонт на 98 %.

«Лишилося нам по організації дорожнього руху знаки розставити, сигнальні віхи і бар’єра. Оскільки на цих дорогах робилося підсилення основи щебенево-піщаною сумішшю з додаванням цементу, то наша компанія гарантує 10 років гарантії експлуатаційної ділянки», – зазначив Василь Бадивський.

Інші ділянки відновленої дороги в напрямку від Шацька до Вілиці і від Прип’яті до Любохин мають 22 кілометри нового покриття, – розповів виконроб фірми, яка ремонтувала автошлях Андрій Благовєрний.

Працівники, підрядники, фахівці Служби автодоріг і посадовець з Укравтодору оглядали відновлений відрізок дороги біля екологічного посту «Венське» кілька хвилин.

Як зазначив заступник голови Укравтодору Андрій Івко, у процесі ремонту на різних відрізках перевіряли якість покриття у лабораторіях.

 

 

 

«Візуально усе добре. Якщо щось було не так, то воно виправлялося», – додав Андрій Івко.

Дороги, які ведуть до Шацьких озер, не ремонтувалися пів століття, – розповів Шацький селищний голова Сергій Карпук.

«Дорога наближує наші населені пункти, які знаходяться у тергромаді, відкриває нові шляхи до Шацьких озер, відкриває нові туристичні локації, які не мали можливості розвитку, бо не було транспортної інфраструктури», – каже селищний голова.

Ремонт ділянки доріг, що ведуть до Шацьких озер, вартував орієнтовно 400 мільйонів гривень, – додав керівник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook