Сьогодні міський голова Ігор Поліщук, секретар міської ради Юрій Безпятко та директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк перевірили, як здійснюються ремонтні роботи на дорогах та прибудинкових територіях нашого міста.

Читайте також: Підрядник дає 10 років гарантії: на Волині завершили ремонт дороги до Шацьких озер (фото, відео)

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Інспекцію розпочали із проспекту Волі, де наразі триває вкладання першого шару асфальтного покриття, бруківки, облаштування зливової каналізації, пішохідної зони та паркомісць. Цей проспект є важливою транспортною артерією нашого міста, тож як тільки роботи над першим шаром асфальту буде повністю завершено, дорогу відкриють для руху автомобільного транспорту. Це планується зробити вже восени.

«Фактично, по всіх мережах роботи завершені. Залишилося асфальтування проїжджої частини. Цього тижня плануємо дійти фактично впритул лівою смугою до Київського майдану і будемо займатися правою смугою. Орієнтовно в середині вересня, якщо будуть несприятливі погодні умови – то в другій його половині, буде повністю відкрито рух проспектом», – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: На луцькому проспекті попередили про уповільнений рух через ремонт

Також ремонт дорожнього покриття триває на вулиці Дубнівській. Сьогодні тут працює бригада по фрезуванню, заміні мереж зливової каналізації, а на одній із ділянок дороги вже лежить вирівнюючий шар асфальтобетону. Проєктом робіт передбачено відремонтувати також тротуари, встановити сучасне LED-освітлення.

Перехрестя вулиць Карпенка-Карого – Чорновола – Задворецька – одне із найважливіших у Луцьку, та в той же час – одне з найпроблемніших.

«Через розбитий асфальт на це перехрестя було багато нарікань. Ми вирішили не проводити ямковий ремонт, а зробити перехрестя повністю, щоб протягом найближчих років до цього вже не повертатися.

Було відфрезовано асфальт, зараз вкладається його нижній шар. Якщо сприятиме погода, то цього тижня вкладуть також і верхній шар асфальту, тож водії більше не відчуватимуть дискомфорт», – розповів міський голова.

Не припиняються також ремонти прибудинкових територій нашого міста. Наразі капітальний ремонт здійснюється у дворах на проспекті Соборності, 5, 19; Конякіна, 9, 9а. Розпочато роботи на проспекті Перемоги, 18, 20, 22, 26.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook