Восени у столиці запустять два фонтани зі світло-музичним динамічним ефектом. Зокрема, йдеться про Овальний фонтан на вулиці Хрещатик, 25 і каскадний, який розташований на вулиці Червоноармійській, 119.

Про це повідомили в Головному управлінні капітального будівництва, яке виконує функції замовника з проектування, будівництва та реконструкції зазначених об\'єктів.

Зараз у повному обсязі виконані і профінансовані проектно-кошторисна документація стадії Проект. За допомогою комп\'ютерного забезпечення передбачається встановлення поглиблених насосів для створення світло-динамічного музичного ефекту.

Крім того, проведено роботи з обстеження технічного стану залізобетонного перекриття Овального фонтану, який побудований в 1980 році, і отримано позитивний технічний звіт щодо подальшої експлуатації фонтану. Позитивний висновок отримано і від ДП Укрдержбудекспертиза.

У повідомленні наголошується, що до Дня незалежності України планується демонтувати гранітні плити чаші фонтану, зміцнити залізобетонні перекриття, обстежити два металеві резервуари і полагодити їх.

Також до 24 серпня виконають роботи з гідроізоляції залізобетонного перекриття і чаші фонтану, встановлять несучий металевий каркас і прокладуть труби з нержавіючого металу.

Крім того, до Дня Незалежності в планах столичної влади демонтувати гранітні чаші і на каскадному фонтані (вул. Червоноармійська, 119), а також провести гідроізоляцію залізобетонного перекриття і чаші, встановити несучий металевий каркас, прокласти труби з нержавіючого металу. Більше того, планується придбати і покласти нові гранітні плити з іншою конфігурацією.

Завершення робіт з монтажу обладнання, пусконалагоджувальних робіт і взагалі запуск об\'єктів планується до 28 жовтня поточного року.

За матерiалами: УНН