Представникам ЗМІ Волині та Рівненщини роз’яснили, як потрібно висвітлювати питання розвитку сільського господарства в рамках прийняття нового законодавства. Про це інформує «Під прицілом».

Медіа-захід відбувся з ініціативи USAID та за підтримки Рівненського та Волинського прес-клубу реформ. Зокрема,ю участь у заході взяли представники Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, столичні медійники та місцеві журналісти.

Основною метою проекту є сприяння розвитку сільського господарства України та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу незалежно від організаційно-правової форми та масштабів виробництва. Таким чином, у рамках реалізації проекту передбачено грант у розмірі 25 тисяч доларів місцевим активістам, які зуміють прописати окремий проект розвитку сільськогосподарської інфраструктури з прив’язкою до певної території.

За словами керівника напрямку «Розвиток ринкової інфраструктури» проекту USAID АгроІнвест Миколи Гриценка Першочерговим питанням стоїть формування та розгортання мережі оптових ринків – відповідно виникає необхідність формувати потужну інфраструктуру.

«Першочерговим стоїть питання формування культури сільськогосподарського виробництва і заготівлі. Якщо з оптовими ринками немає таких проблем, то відповідно існують проблеми зі зберіганням, сортуванням та відбором продукції», - розповів Микола Гриценко.

Він переконує, що на сьогодні необхідно об’єднувати дрібних сільськогосподарських виробників. Таким чином, треба спонукати людей до об’єднання і гуртування виробників і формування місцевої логістичної інфраструктури.