У селищі Квасилів зграя собак напали на двох дітей. 7-річного Сергія та 5-річну Анну. Дівчинка встигла втекти, а хлопчика врятував випадковий перехожий, проте синці та переляк, ще довго нагадуватимуть хлопчику про це.

«Те, що трапилося – просто жахливо. На вулиці зима, тому дитина була тепло одягнена у грубий комбінезон, прокусити який собаки не змогли. Боюся уявити, що могло б бути, якби на вулиці було літо і дитина не була у такому одязі.

У Квасилові багато собак – є дуже великі і агресивні. Є дворові, яких ми всі знаємо, але і вони буває ведуть себе дивно і не знаєш, що від них чекати. Дитина дуже злякалася і боїться сама ходити на вулицю і навіть у школу», - каже мама хлопчика.

Варто зауважити, що селищний голова Квасилова, живе у тих самих дворах, де напали собаки на дитину. Невже він не бачить тих зграй собак, а якщо бачить, то чому не приймає ніяких мір?

На законодавчому рівні, нині заборонено відстріл собак, проте як приклад, у Рівному собак ділять на три категорії: тварини які житимуть тимчасово у притулку – їх віддаватимуть у сімї; інших, тих яких не забрали - стерилізуватимуть і відпускатимуть у місто; агресивних собак присиплятимуть… На притулок для собак у Рівному вже міська влада виділила кошти.