Заступник президента Національної телекомпанії України Валід Арфуш не зміг дати визначення терміну "расизм" і визнав, що проводить політику русифікації на Першому Національному телеканалі. Про це йшла мова під час програми "Сьогодні. Про головне" на телеканалі ТВі 22 лютого.

Присутній на програмі член Політради ВО "Свобода" Андрій Іллєнко наголосив, що Юрій Сиротюк висловив свою особисту думку і жодним чином не піддав сумніву здібності співачки Гайтани.

"Він просто сказав, що вона не представляє українську культуру. Це і моя позиція, і позиція всіх націоналістів, і всіх свободівців. В цьому нема нічого дивного", - наголосив Андрій Іллєнко.

Також очільник Київської міської організації ВО "Свобода" висловив своє обурення намаганням певних осіб штучно роздмухати скандал і поцікавився чи в Україні вже заборонили вживати слово "раса".

Голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко навів слова Гайтани з її інтерв'ю, де вона чітко заявила про те, що не є патріотом України.

"Ні, я - не патріот. Я - людина цього світу. Я не можу сказати, що я патріот цієї країни. Я патріот хороших людей, патріот хорошого оточення, патріот гарного робочого настрою. Мені абсолютно не важливо, де знаходяться ці люди. Якщо завтра мені скажуть, що всі мої улюблені люди поїхали в нову країну я скажу - поїхали, тепер ми будемо жити там. Це нашим політикам треба думати, щоб робити таку країну, щоб у неї хотіли приїжджати жити іноземці, а українці з неї не хотіли їхати. Я - людина світу".

Андрій Іллєнко зазначив, що сьогодні в Україні існує влада, яка сповідує українофобію, міністр Табачник щодня видає чергову антиукраїнську блювотину, і це є фактично державною політикою.

Заступник президента Національної телекомпанії України Валід Арфуш натомість сказав, що йому незнайоме визначення раси, і що всі люди належать до однієї раси, продемонструвавши відсутність елементарних знань з курсу анатомії. Мало того, російськомовний ліванець заявив, що про расовий поділ людства востаннє говорив Гітлер.

Голова Київської міської організації ВО "Свобода" зауважив Валіду Арфушу, що він не знає навіть української мови, хоч є державним службовцем і при цьому має нахабство ще когось повчати. На це ліванець і прихильник Партії регіонів відверто відповів, що "дуже хоче досягти такого результату, щоб заборонити ВО "Свобода" брати участь у парламентських виборах".

Крім того, Валід Арфуш так і не дав визначення слову "расизм".

Також заступник президента Національної телекомпанії не зміг відповісти на питання ведучого про те, що ж він зробив для розвитку і популяризації українського продукту на Першому каналі. Валід Арфуш відверто визнав, що національний телеканал сьогодні проводить політику русифікації України і на 50% є російськомовним. Крім того, заступник президента Національної телекомпанії України назвав брехнею інформацію про те, що Перший телеканал став рупором влади і на 90% показує новини з позицій правлячого режиму.

Дивлячись на те, хто керує українським телеефіром, можна констатувати, що українофобія стала офіційною політикою влади, яка здійснюється під маскою мультикультуралізму та денаціоналізації. Метою такої політики є повне виродження української нації, її духу та перетворення українців у колоніально залежне населення без роду і племені та почуття власної гідності.