Президент України Віктор Янукович та президент УЕФА Мішель Платіні урочисто перерізали червону стрічку на вході до нового терміналу аеропорту "Львів", а також відкрили памятник Данилу Галицькому на території аеропорту.

Зокрема, Віктор Янукович під час відкриття нового терміналу запевнив, що вже завтра з нового терміналу будуть вилітати літаки.

"Завтра з Львівського аеропорту полетять літаки у різні кінці світу", - зазначив глава держави і подякував Мішелю Платіні за підтримку в організації ЄВРО-2012.

Як пояснив під час спілкування з журналістами директор з розвитку аеропорту ДП "Західінфрапроект" Микола Магасевич, в даний момент пропускна здатність нового терміналу становить 2 тис. пасажирів на годину, або ж 20 тис. пасажирів на добу, однак реально новий термінал може пропускати до 3,6-3,7 тис. пасажирів на годину без шкоди для їхнього комфорту. Максимальний пасажиропотік старого терміналу аеропорту "Львів", за словами Володимира Шадріна, становив 500 тис. пасажирів на рік.

Нагадаємо, 9 листопада за поданням Колеснікова Кабмін вирішив назвати львівський аеропорт на честь Данила Галицького. Така назва була підтримана під час голосування в мережі Facebook.

Крім того, Кабінет Міністрів збільшив кошторисну вартість будівництва нового пасажирського терміналу на території державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" на 33% - до 1,894 млрд грн.