Луцька міськрада підтримала надання ТОВ «ТЦ МАГНІТ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування підземних пішохідних переходів, торгівельного комплексу, підземної парковки автотранспорту та реконструкції Театрального майдану. Таке рішення було прийняте на другому пленарному засіданні 25-ої сесії Луцької міськради 6 червня, повідомляє «Під прицілом».

Під час обговорення питання депутатів цікавило те, як довго триватиме будівництво підземного переходу і пов’язане з цим перекриття руху транспорту. Однак, начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала відповів, що це поки що невідомо, оскільки не має самого проекту будівництва.

Депутат Анатолій Бірюков згадав про підземні переходи у Рівному і висловився «за» будівництво підземного переходу у Луцьку.

Його підтримав депутат Анатолій Пархом’юк.

Депутат Олег Чернецький нагадав про невдалу практику господарювання у місті за часів Богдана Шиби.

«Мені свого часу завадили будувати підземний перехід Шиба енд компані. Потім МАГНІТ виграв конкурс… Якщо у них є бажання змінити орендну плату, то нехай йдуть на аукціон. Я чекаю 4 – 5 років підземного переходу», - зазначив він.

У підсумку депутати підтримали даний проект рішення.