11 червня у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася міжнародна виставка сувенірних дзвоників з приватних колекцій. Захід був приурочений Луцькому замку, переможцю акції «Сім чудес світу». Про це повідомляє «Під прицілом».

Авторами проекту стали Галина Марчук та Ірина Колтакова. До нього також залучили учасників Інтернет-співтовариства «Колокольна галерея», які з радістю відгукнулися.

Всього на виставці представили близько 200 дзвіночків із зображенням замків, фортець, кремлів з 22-х країн світу із приватних зібрань десяти колекціонерів України, Росії, Канади.

На міжнародній виставці були представлені сувенірні дзвоники з України, Росії, Великобританії, Сан-Маріно, Литви, Іспанії, Чехії, Канади, Австрії, Естонії, Куби, Угорщини та інших країн.

Галина Марчук, голова обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, засновник музею дзвонів у Владичій вежі Луцького замку, а також фестивалів дзвонарського мистецтва у Луцьку розповіла про колекціонування дзвіночків.

Для учасників виставки майстер-гончар з Луцька Микола Шавула виготовив спеціальний приз – керамічний дзвоник «Спадок віків-2012».