Голова Волинської облдержадміністрації Борис Петрович покриває злочинні махінації. Як він нещодавно розповів – йому відомі факти фінансових махінацій на КП «Луцьктепло». Однак тут же Борис Клімчук заявив, що не піде ні до правоохоронців, ні до прокуратури, ні до СБУ, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Мовляв знає про махінації, але стражам закону нічого розказувати не буде. Тож автоматично це можна розцінити, як співучасть у злочині, адже згідно чинного законодавства, особа, яка знає про злочин і приховує його від правоохоронних органів автоматично стає його співучасником.

В той же час Борис Клімчук попередив міського голову і тих, хто причетний до закупівлі та переробки газу про те, що йому навіть відомі так звані «давальческі» схеми. За словами Бориса Клімчука, в результаті цих махінацій гроші громади мільйонами осідають в кишенях керівництва КП «Луцьктепло» та інших причетних до злочину підприємств теплоенергетики. Щодо останніх, то за його словами до привласнення цих коштів має відношення «Західенерго».

«Я просто попереджаю владу міста Луцька, всіх, хто причетний до покупки газу, перероблення газу по їхній формулі на тепло, це давальчєская схема і не отримання в результатті грошей… Тут є все - мох і болото і на мільйон кожного року закупів облднання кожного місяця і машин. Питання яких.?? І так далі і так далі. Норма передбачає 700 тисяч,а купують на мільйон… Ребятішки і друзятки, хлопчики і дівчатка, це я до міських, робіть свою роботу», - заявив Борис Клімчук під час чергової оперативної наради, яка відбулась днями.

Опісля, губернатор гучномовно пообіцяв лучан, що протягом доби у них з’явиться гаряча вода. Однак вона так і не з’явилась. Тож слова він так і не дотримав. В той же час, до правоохоронців Борис Клімчук з інформацією про злочин також не пішов. Більше того, вже на наступний день на запитання журналістів, щодо його останніх заяв про фінансові махінації на КП «Луцьктепло» він одразу відхрестився від своїх попередніх слів. Мовляв «нічого про тіньову діяльність КП Луцьктепла я не казав».

«Я цього не казав, не пришивайте мені того, що нема, все. Будьте до мене коректними», - відповів Борис Клімчук на запитання місцевих журналістів.

Наразі так і не відомо, чи взялись за цю справу працівники прокуратури та СБУ, однак подібні заявки від посадовця такого рівня не повинні проходити повз уваги стражів закону.