На засіданні постійної комісії з питань екології Волинської обласної ради розглядалось питання про погодження отримання ТзОВ «Вокас Україна» спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами з метою видобування торфу із родовища «Стрипа» у Іваничівському районі. Як виявилось в процесі обговорення, таке родовище несе небезпеку для заказника «Павлівський», - інформує «Під прицілом».

Заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Сергій Дудка повідомив, що для розробки родовища надається територія розміром 258 га окрім території загальнозоологічного заказника «Павлівський», територій охоронних смуг каналів осушувальної системи «Лугівська» та земель водного фонду.

Однак члени комісії в процесі вивчення карти родовища виявили, що родовище проходить безпосередньо поблизу заказника і вздовж гирла річки, що на їхню думку надзвичайно небезпечно для екосистеми даної території.

Представник ТзОВ «Вокас Україна», інвесторами якого є поляки, запевняв, що родовище не нестиме загрози для природи Волині. Однак депутати вирішили відмінити винесення цього питання на сесію і рекомендували його доопрацювати.