Сьогодні підприємці ринку «Варшавський» пішли до Волинської прокуратури зі спільною заявою, у якій вимагають втрутитись в ситуацію, яка склалась навколо реконструкції базару, який проводить Волинська «облспоживспілка», - інформує «Під прицілом».

Зокрема підприємці написали до обласної прокуратури заяву з вимогою перевірити діяльність облспоживспілки, яка примусово збирає зі своїх орендарів «благодійні» внески на реконструкцію ринку. Під спільною заявою підписалось більше 200 підприємців.

Таким чином, їм вдалось подати до Волинської обласної прокуратури заяву та зустрітись з заступником прокурора області Вадимом Веніславським. Зокрема він повідомив, для того, аби прокуратура взялась за справу – було достатньо лише заяви від однієї людини. Тож за словами заступника прокурора області за поданням прокуратури судом буде відкрито провадження.

Що ж до підприємців, то за словами Алли Сівак облспоживспілка в особі голови правління Володимира Горгута примусово стягує з них кошти на реконструкцію торгових рядів. Однак разом з реконструкцією, яка передбачала розширення проходів, управління облспоживспілки порушуючи умови договорів про оренду «врізає» з кожного торгового місця по пів квадратного метра.

«В результаті якщо в ряді стояло 10 контейнерів, у кожного обрізали по пів метра – в результаті у ряді з’являється 11-й контейнер без номеру, невідомо чий… Їм просто треба нас поурізати і повсовувати туди своїх. От якщо контейнер 5 квадратів, і в нього врізати квадрат то шо там поміститься. А вони нагло приходять тиснуть і змушують це робити», - розповідає Алла Сівак.

Разом з тим, підприємців обурює нахабне вимагання з них «благодійних» внесків, які облспоживспілка по встановлювала для підприємців в залежності від того, яку площу займає на ринку контейнер. Суми сягають 6 тисяч гривень і є на сьогодні для підприємців доволі великими, оскільки з осені вони переживають нелегкі часи. Однак чи не найбільше їх обурює те, що вони не знають на що витрачаються їхні благодійні внески. Формально – перед ними ніхто не звітується, та й фактичної роботи, яку мала б виконати Волинська облспоживспілка не видно. Єдиним, чим «відхрещується» облспоживспілка це приписи МНС-ників, які вимагають усунити порушення по торгових рядах, де не можуть проїхати пожежні машини.

Більше того, на сьогодні облспоживспілка, замість тиску на підприємців вдалась до більш підступних методів і почала бізнесменів «зіштовхувати лобами», підказуючи окремим мовляв «тому врізали, тобі врізали, а той бачиш-но протестує проти реконструкції». Зокрема Волинська облспоживспілка наразі подала підприємцям кількасот листів про розірвання договрів у зв’язку з виявленими порушеннями.

Тож під тиск облспоживспілки потрапили усі підприємці, однак на сьогодні лише 200 наважились підписатись під зверненням до прокуратури стосовно свавілля Волинської облспоживспілки і зокрема її голови Володимира Горгута.