Сьогодні в Господарському суді Волинської області розглядалася справа за позовом Волинської Прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - державного концерну Укроборонпром в особі державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор» до приватного підприємця, стосовно примусового стягнення заборгованості в сумі майже 20 тисяч гривень. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Суть справи, яка спонукала до безпосереднього реагування такий поважний орган, яким є Волинська Прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави, насправді не є такою резонансною.

Справа в тому, що підприємець Лариса Антовська, тривалий термін орендувала приміщення на території заводу. Точніше – в приміщенні готелю «Мотор» відкрила бар «Атланта».  

Тож, Лариса Антовська здійснювала свою підприємницьку діяльність, однак оренду та комунальні послуги оплачувати не поспішала.

Таким чином, таке зволікання «виросло» підприємцю на суму в 19 тисяч 934 гривні.

Варто зазначити, що Луцький ремонтний завод є державним підприємством Міністерства Оборони України та країн колишнього радянського союзу, і спеціалізується, головним чином, на ремонті авіаційних турбореактивних двигунів четвертого і третього покоління, тож, на що сподівалася жінка, заборгувавши таку кругленьку суму, важко зрозуміти.

Наразі, Лариса Антовська не є орендатором, оскільки приміщення вона добровільно-примусово звільнила. Однак, жінка відверто проігнорувала позовом до суду, тож на слухання сьогодні не з'явилася.

Оскільки, суд належним чином потурбувався про те, аби повідомити підприємця про судове засідання, його провели і без її присутності.

Зрештою, ухвала суду вирішилася на користь позивача. Крім основного боргу, підприємця зобов’язали оплатити судовий збір плюс штраф - за ігнорування судовою кореспонденцією і безпричинною неявкою на судове засідання.

Таким чином, ще на 800 гривень більше жінка виплатить виключно у виховних цілях.

А бар «Атланта» успішно функціонує на території Луцького ремонтного заводу «Мотор» і далі, однак орендатор там вже інший.