4 березня делегація міської ради вирушає в Берлін для презентації Луцька в найбільшій міжнародній туристичній біржі (ІТВ - Internationale Touristische Borse). Про це стало відомо на прес-конференції з нагоди даної події, - інформує «Під прицілом».

Берлінська виставка відбувається щороку. Власне, це найбільша міжнародна туристична біржа, яка за переконанням експертів найяскравіше відображає усі тренди розвитку, напрямки та складові створення туристичного продукту. Відомо, що минулого року у виставці взяли участь понад 11 тисяч експонентів із 187 країн світу, які презентували туристичні країни, міста, регіони тощо.

Цьогоріч український стенд під гаслом ‘Magic Ukraine’ представлятимуть туристичний кластер «Буковинсько-Подільське намисто» та 8 міст країни, серед яких і Луцьк, що вперше братиме участь у цьому проекті.  Наталія Бунда, начальник управління туризму та промоції міста Луцької міськради, зауважила, що саме міський голова став ініціатором того, щоб наше місто приєдналося до берлінської виставки:

«Туризм – це бізнес, це не швидкі кошти. Що може нам це дати? По-перше, покращення іміджу, економічні контакти, налагодження політичного діалогу. Саме завдяки співпраці з GIZ (Німецька організація з міжнародного співробітництва) наше місто отримало шанс вперше бути презентованим на цій виставці. Виставкову площу, - наголошує чиновниця, - оплачує GIZ, а також наші партнери «Срібні лелеки», «Кава клуб», «Вогнем і мечем», «Рестпарк».

Цікаво, що 1 м² площі на виставці вартує близько 1500 €. Наталія Бунда переконує, що усе оплачено, а з міської казни на проект наразі виділено лише біля 3 тисяч гривень.

Варто зауважити, що делегація міської ради вирушає задля привернення уваги потенційних клієнтів, себто туристів. Приїжджі, що звикли до європейського обслуговування, вимагатимуть і від наших країв відповідних умов, а стан наших доріг бажає кращого. Тож, міський голова Микола Романюк запевняє, що до того часу, як вони будуть їхати, ми дороги відремонтуємо однозначно:

«Я за це відповідаю. Наша мета організувати і розпочати цей процес».

Отож, 4 березня делегація міської ради у складі чиновниці Наталії Бунди та Олени Семенюк, директора комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг», разом з двома  медоварами та представниками приватного підприємства «Нові мандри» вирушає в Берлін для презентації Луцька в найбільшій міжнародній туристичній біржі, ‘ITB-2013’.