Працівники органів внутрішніх справ на Волині розкрили один із кількох резонансних підпалів автомобілів, що сталися в січні. Про це повідомляє ZIK.

Під час сесії Волинської облради депутат Ігор Гузь поцікавився у прокурора області Андрія Параки, чи розслідуються справи, пов’язані із підпалами автомобілів волинських політиків та автомобілів.

На це Парака повідомив, що один із злочинів уже розкрито.

Із власних джерел у прокуратурі Волині стало відомо, що мова йде про спробу підпалу у Володимирі-Волинському автомобіля «Toyota Sequoia» президента корпорації «Укр-Петроль», екс-кандидата у нардепи Сергія Ковальчука.

На запитання, які ж мотиви були у зловмисників, співрозмовник відповів лаконічно: «Особисті».

Ще в середині лютого Ковальчук заявив у газеті «Волинь-нова», що знає вичерпну інформацію про паліїв. Він поставив перед ними вимогу відшкодувати збитки.

Нагадаємо, у січні на Волині палали машини впливових людей. Спочатку 3 січня згоріла «Тойота кемрі», якою їздив депутат Луцької міськради Андрій Козюра.

Потім невідомі намагалися підпалити автомобіль володимир-волинського олігарха Сергія Ковальчука. А наприкінці січня внаслідок підпалу вщент згоріла «Тойота РАВ4» товариша Козюри – луцького бізнесмена Сергія Були.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження.