На початку лютого до правоохоронних органів надійшла оперативна інформація про те, що 30-річна жінка має намір продати свого сина. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління МВС України у Волинській області Олександр Терещук, - інформує «Під прицілом».

Оперативники взяли інформацію на опрацювання і в результаті встановили, що жінка неодноразово висловлювала наміри продати свого 9-місячного сина за 20 тисяч доларів. За її словами, вона хотіла придбати квартиру.

Разом з тим у жінки є ще старший син, якому 2,5 роки. Однак він виховується у бабусі, оскільки матір вела розгульний спосіб життя і зловживала спиртним. Сім'я вважалась неблагополучною і жила лишень за рахунок соціальної допомоги на дітей.

Жінку затримали на гарячому під час передачі 9-місячного сина чужим людям і оплати «товару» в розмірі 20 тисяч гривень, яке організували правоохоронці. Наразі слідство встановлює, чи був до цього причетний її чоловік. Поки ж дитину помістили до спеціалізованого будинку дитини, де з хлопчиком працюють психологи.

Наразі жінка перебуває під домашнім арештом. Їй інкримінують злочин, передбачений статтею 149 ККУ – торгівля людьми. За це жінці загрожує ув'язнення терміном від 8 до 15 років.

Подібний випадок трапився на Волині вперше.