Луцька міська рада вдруге повторно виносить на сесію проекти рішень про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вулиці Карбишева 2д. Відповідні проекти рішень вже розміщено на сайті Луцької міської ради, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, ще на минулу сесію виносилось два проекти рішень «Про надання громадянці Марчуковій В.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вул. Карбишева, 2д» та «Про надання громадянину Хлібовському Ю.І. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування складських приміщень на вул. Карбишева, 2д».

Однак вони не були прийняті, оскільки для його прийняття не вистачило необхідної кількості депутатських голосів. Фактично, депутати Луцької міськради «завалили» питання виділення земельної ділянки.

Цікаво, що Луцького міського голову дуже обурила відмова депутатів стосовно голосування по цьому питанню. На це у Миколи Романюка є свій залізний аргумент: «Нехай все місто заросте бур’яном і ніхто не платитиме зборів до бюджету!».

Очевидно, що Микола Романюк усіма правдами й неправдами намагається домогтися видачі земельної ділянки, площею 60 соток землі громадянам Марчуковій та Хлібовському. Про це свідчить те, що попри позицію депутатів міської ради які не підтримали ці проекти рішень, Микола Романюк вдруге «просовує» їх на сесію.

Варто зауважити, що дані ділянки по вулиці Карбишева,2д, хочуть надати в оренду Юрію Хлібовському та Валентині Марчуковій, які є керівниками ТзОВ «Маестрія-Україна». Зазначимо, що серед засновників цієї структури є і пані Валентина Довгополюк, чоловік якої, Віктор Довгополюк, займав посаду начальника управління земельних ресурсів виконкому при Антонові Кривицькому. Нині Віктор Довгополюк - заступник начальника управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА.

З огляду на те, що Віктор Довгополюк «не остання людина» в місті стає очевидним і настирливість тих, хто «лобіює» інтереси цих громадян у питанні виділення земельної ділянки. На минулій сесії заступник прокурора міста Луцька Микола Біляк вже натякав міському голові, що певно в же прийшла пора припинити «земельний дерибан в місті». Однак міський голова  Микола Романюк окрім того, що не дослухався до слів заступника прокурора, ще й звинуватив його у тому, що він тисне на депутатів.

Попри усе, на чергове сесію знову виноситься два проекти рішень про виділення земельних ділянок на Карбишева, 2д загальної площею понад 60 соток. Вочевидь Романюк вдався до старовинної мудрості, яка мовить, що  «розумний в гору не піде, розумний гору обійде» і вирішив вдруге просунути ці питання на сесію, проігнорувавши негативне рішення депутатів.