Досі консенсусу між Волинською облспоживспілкою та підприємцями ринку «Завокзальний» не досягнуто. Наразі ж вже постало питання про те, що облспоживспілка може втратити право на оренду ринку. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Сьогодні підприємці вкотре зібралися задля вирішення своєї проблеми. Як виявилося, облспоживспілка надала їм новий договір оренди. Згідно його умов спілка має право розривати зв'язки з підприємцями при будь-яких непорозуміннях. В такому випадку всі без винятку продавці можуть втратити робочі місця, якщо стануть "невигідними" облспоживспілці. Ще у договорі вказано, що тимчасова торгівельна споруда є власністю облспоживспілки. Отже, металоконструкції, які підпрємці встановлювали за власні кошти, як виявляється... їм не належатимуть.

Наступна забаганка облспоживспілки – сплачувати за спожиту електроенергію аванс наперед. Варто зауважити, що саме електроенергію спілка використовує як основний метод боротьби з підприємцями, і вимикає електроенергію за найменшої причини, а й часом без потреби, лиш би натиснути та того чи іншого підприємця.

Якщо контейнер зареєстрований на чоловіка, то приміром його жінка не має права торгувати в ньому без відповідного дозволу облспоживспілки – ще одна необгрунтована вимога. Та невже дужина має в когось питати дозволу аби торгувати в свого чоловіка? Як зауважив адвокат підприємців, ця вимога взалі є незаконною.

Варто зазначити, що розірвати договір з підприємцем облспоживспілка може лише у випадку погодження з Луцькою міськрадою. Однак, вона порозривала договори з підприємцями, навіть не попередивши їх про свої наміри, не кажучи про владу.

Стало відомо, що облспоживспілка готує підприємцям удар у відповідь. Горгут планує утворити дочірнє підприємство і приватизувати ринок – себто повністю прибрати його до своїх рук.

За словами депутата міськради Романа Бондарука, на даний час в Львівському Апеляційному суді знаходиться заява міськради про скасування оренди землі облспоживспілкою.

Підприємці бідкаються, було б добре, якби відповідне рішення суду вийде раніше, ніж спілка встигне прихватизувати ринок і візьме підприємців у рабство.