Волинянка так хотіла допомогти родичам позбутися порчі, що під час спілкування з ворожкою, яка мала провести «ритуал з золотими виробами», втратила коштовностей на суму понад 36 тисяч гривень. Про це повідомляє «Під прицілом».

30 січня минулого року близько 12:30 години на території АС № 1 по вул. Конякіна в Луцьку підсудна підійшла до потерпілої аби, погадати та всю правду розказати. В ході розмови ворожка торкнулася самого святого – сім’ї, мовляв, їм загрожує небезпека, тому неодмінно потрібно провести ритуал із золотими виробами, аби застерегти їх від нещастя. Таким чином, вона увійшла в довіру до потерпілої та наказала їй принести все наявне вдома золото, що жінка і зробила. Тож, вона принесла 3 ланцюжка загальною вагою 22,05 грами на суму 11 687 гривень, 4 підвіски загальною вагою 10,42 на суму 5210 гривень, 8 перснів загальною вагою 33,96 грам на суму 16950 гривень та 2 пари сережок загальною вагою 4,69 на суму 2345 гривень. Звісно потерпіла «замовленого» золота так і не отримала, тож відразу подала до правоохоронних органів, аби ті допомогли відшукати ворожку-шахрайку. Довірлива жінка зазнала збитків на загальну суму 36 тисяч 192 гривні.

Відповідач довго з «доказами» своєї діяльності не хотіла «світитися», тож позбулася їх швиденько в першому-ліпшому ломбарді та ще й на ім’я своєї подруги. Таким чином виручені гроші – 15370 гривень – одразу витратила на свої потреби.

В ході судового слідства обвинувачена повністю визнала свою провину та компенсувала потерпілій всю завдану матеріальну шкоду. Враховуючи, що на утриманні у відповідача перебуває 6-ть неповнолітніх дітей та те, що підсудна вперше притягується до кримінальної відповідально та клопотання позивача суворо не карати, суд ухвалив обвинувачену визнати винною та присудити їй штраф в розмірі 850  гривень.