28 березня 2013 року депутати Луцької міської ради вдруге не підтримали проект рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 25.12.2008 № 933-1 «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку», запропонованого депутатом Андрієм Козюрою. Про це інформує власкор «Вголосу».

Депутат Андрій Козюра пропонував скасувати рішення Луцької міськради, оскільки воно суттєво звужує конституційне право лучан на мирний протест і суперечить нормам законодавства. Проте голосів для цього у депутатів забракло.

«За» скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку проголосували лише 24 депутати Луцької міськради. Натомість не голосувало 8 депутатів, а один утримався.

Серед тих, хто не захотів ліквідувати для лучан обмеження у праві на мирні зібрання, були Луцький міський голова Микола Романюк, депутати з Партії регіонів, а також кілька депутатів, відомих своє залежністю від мера. Утрималася і депутат від ВО «Батьківщина» Ганна Кравчук. Також значна частина депутатів від «Батьківщини» та «Фронту Змін» з невстановлених причин були відсутніми у залі. У підсумку проект рішення провалився.

Завдяки окремим депутатам лучанам і надалі потрібно не тільки повідомляти орган місцевого самоврядування про свою акцію, а й просити дозвіл на це. До того ж старий порядок встановлює термін повідомлення – 4 дні.

Нагадаємо, що напередодні громадської організації «Асоціація Молодих Реформаторів» разом із іншими організаціями області за підтримки ГО «Інститут республіки» та Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест» закликали обранців громади скасувати рішення виконкому.