Слідчий ОВС СВ прокуратури у Волинській області Божко С.І. звернувся до Луцького міськрайонного суду Волинської області із клопотанням про відсторонення головного інспектора МП «Луцьк» Ягодинської митниці від займаної посади. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Оскільки підозрювана є службовою особою правоохоронного органу та підозрюється у зловживанні службовим становищем, за який за законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна, то подальше перебування на цій посаді на момент досудового слідства та судового розгляду може послугувати тому, що докази у вигляді документів та певних речей, нею можуть бути знищені. Більше того – може відбуватися тиск на декларантів, які складали вантажні митні декларації щодо митного оформлення амінокислоти та службових осіб ТОВ «Агротехніка», які є свідками в цій справі. Тому суд ухвалив, що підозрювану дійсно слід відсторонити від посади головного інспектора на два місяці.

Крім того, прокурор звернувся із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підсудної. Однак, у задоволенні цього клопотання прокурору було відмовлено.