Волинянка незаконно присвоїла гроші будучи секретарем дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України, - інформує «Під прицілом».

У Ківерцівському районному суді Волинської області розглянули клопотання слідчого СВ Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області Борисюка А.Д., про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов'язання щодо підсудної.

Зокрема, зловмисниця у м. Ківерці у приміщенні районного будинку культури, будучи секретарем ДВК №070286 одномандатного виборчого округу №23, задля маскування і полегшення заволодіння грошовими коштами склала завідомо неправдивий протокол №7 засідання дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України.

У даному протоколі секретар, за вказівкою своєї спільниці вказала завідомо неправдиві відомості про те, що в с. Дерно Ківерцівського району начебто відбулося засідання членів комісії ДВК у повному складі (19 осіб), під час якого голова (що і є її спільницею) запропонувала преміювати членів ДВК. Також вона вказала, що усі 19 членів комісії проголосували за це рішення. З метою надання офіційного вигляду засвідчила підроблений протокол засідання членів ДВК своїм підписом.  

Після цього, на підставі підробленого протоколу жінка незаконно заволоділа готівковими коштами у розмірі 4 588, 65 грн., призначених для виплати одноразової грошової допомоги членам ДВК №070286 та присвоїла ці гроші. 

Відтак, суд ухвалив застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді особистого зобов'язання  строком на два місяці.