Працівники управління державної міграційної служби в області понесуть відповідальність за те, що виготовляли закордонні паспорти за подвійними тарифами. Обласна прокуратура таки довела неправомірність дій паспортистів у суді. А тому дісталось усім причетним до цієї справи службовцям: окремим –  догани, а комусь – і позбавлення рангу, - пише ТРК «Аверс».

«Всі порушення будуть усунені, а винні покарані», – ледь не божаться міграційники головуючій у справі Вірі Смокович. Клопочуться про закриття справи шляхом примирення сторін. Та от невезіння, волинським стражам порядку не до примирення. З’явилась на засідання й одна із третіх сторін. Представник страхової компанії УСО подав клопотання на дозвіл слухання справи без їхньої присутності. А от юрист державного підприємства «Документ» Юрій Джулай до засідання підготувався заздалегідь. Клопотання ледь не по всіх можливих та неможливих статтях, аби у залі суду в жодному разі не дозволили бути присутніми журналістам, а про відеозйомку взагалі й мови ніякої бути не може. Довго обґрунтовував, і рішення суду не забарилось. 

Представник прокуратури Сергій Самчук наполягає на задоволені позову і ніяких примирень, міграційники каються, а представник третьої сторони все намагається вберегти від преси те, що на його думку є державною таємницею. Вислухавши всіх, головуюча у справі Віра Смокович пішла до нарадчої кімнати. 

Головуюча у справі Віра Смокович зауважила: «Визнати протиправними дії УДМСу волинської області щодо стягнення з громадян коштів за послуги з оформлення паспорта для виїзду за кордон не передбаченим декретом Кабміну про державне мито».

А ще суддя зобов’язала  міграційників, аби ті розмістили якомога більше інформації про умови та правдиву вартість отримання закордонних паспортів.