Державна виконавча служба таки знесла ломбард, який знаходився ліворуч будівлі Волинського окружного адмінсуду по вулиці Словацького, 5в. Про це повідомляє інтернет-видання "Під прицілом".

Зокрема, виконавці попередили власницю, що до 10 квітня цього року вона має "зачистити" земельну ділянку і знести незаконну забудову. Однак, вони приїхали для виконання свого завдання вже в суботу, 6 квітня. Варто зауважити, що виконавці зобов'язували власницю знести приміщення за свій кошт, інакше вони самі зруйнують МАФ і повісять на неї витрати. 

Нагадаємо, що  зробивши престижний ремонт приміщення Волинського окружного адімінстративного суду, представники спочатку вирішили «знести» зупинку громадського транспорту «Драмтеатр». Зокрема, служителям Феміди не сподобалось те, що старенька зупинка закриває фасад приміщення суду. Однак міська влада не дозволила цього, погодившись лише на демонтаж однієї секції критої зупинки. Згодом суддям стало не до вподоби те, що поруч розташовується військомат та нотаріус, та з ними вони не наважились "тягатись" по судах. Натомість вони пересварились з сусідами - мешканцями будинків, які розташовані в дворі окружного адмінсуду. Зокрема, вони забудували їм проїзд та лякали перекриттям водогону. Опісля ж судді "перекинулись" на сусіднє приміщення, де розташовувався ломбард. 

Зокрема прибудову, розташовану по лівій стороні від будівлі суду за адресою Словацького, 5в, в дуже швидкому темпі визнали несанкціонованою. У суді Луцька міська рада, яка вочевидь представляла радше інтереси голови окружного адмінсуду Марини Алексанрової, якій дуже не подобалось місце розташування МАФу, вимагала знести його. Варто зауважити, що приміщення було збудоване ще в середині 2000-х років і цілком законно. Однак у 2010 році було прийнято нові норми ДБН щодо розташування судів, і представники Феміди,попри законність будівництва, вирішили, що воно незаконне.

Таким чином, суд постановив знести приміщення. В результаті, власниці, Олені Гловій, яка до речі лишень кілька років тому придбала споруду, завдано збитків на суму понад 100 тисяч гривень.