Луцький міськрайонний суд Волинської області засудив молодого хлопця до двох років позбавлення волі за те, що той обкрадав свого дідуся, - повідомляє «Під прицілом».

Зокрема, обвинувачений декілька разів поспіль, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, неодноразово брав пластикову пенсійну картку свого дідуся, яку потерпілий зберігав у себе вдома.

Хлопець розраховувався карткою дідуся за придбані товари в магазинах Луцька, шляхом проведення трансакцій.

Відтак, хлопець «нарозраховувався» пенсійною карткою на 10 502 гривнень в різних магазинах міста. Таким чином, обвинувачений скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України (неодноразове таємне викрадення чужого майна).

Допитаний в судовому засіданні крадій свою вину визнав повністю та розкаявся.

Хлопець загальної суми викрадених ним коштів, 10 502 гривні, не заперечує.

Підозрюваний розповів, що дозволу на використання банківської картки та зняття з неї готівки або ж придбання продуктів харчування потерпілий не давав. Карточку брав у нещасного пенсіонера майже щодня, переконавшись, що він цього не бачить.

Картку після придбання товарів, хлопець щоразу клав на місце, беручи її наступного дня. Продукти харчування купував для власного споживання.

Збитки потерпілому хлопець відшкодувати не може.

Потерпілий пенсіонер на судовому засіданні просить суворо не карати свого онука.

Відтак, суд врахувавши усі обставини визнав винним  хлопця у вчиненні кримінального правопорушення, призначивши покарання на два роки позбавлення волі.