Сьогодні на 24 позачерговій сесії районної ради шостого скликання черговий раз депутати райради запротестували щодо створення нового комунального закладу «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», – повідомляє «Під прицілом».

Нагадаємо, що нині планується реорганізувати Луцьку районну лікарню в новий комунальний заклад - «Луцький  районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Зокрема, заступник голови райдержадміністрації Арсеній Сидорчук, повідомив, що все, що зараз відбувається в області, все відбувається виключно за законом і за все, щоб не сталося, відповідатиме влада.

«Ті хто роблять, ті й відповідають», - заявив Сидорчук.

Проте депутати запротестували. Мовляв, заступник голови райдержадміністрації мабуть призабув, що єдиний закон, який дозволяє створювати заклади, якими намагаються наразі «набити» область, розповсюджується лише на пілотні області (Вінницька, Дініпропетровська, Донецька та Київська), де Волинської немає.

Також пан Сидорчук обмовився, що створення цього закладу відбувається за рішенням замовника. Цікаво, а у медичної реформи є замовник?

«Замовиник реформи є, і він наразі сидить в «білому домі», Клімчук Борис Петрович», - заявила Марія Пивовар, керівник фракції ВО «Свобода».

Громадські обранці переконані, що рішення про створення закладу їм просто нав’язують.

Що ж до скорочень, яких так побоюються працівники районної лікрані Луцька, то заступник голови райради повідомив усім присутнім, що ніяких скорочень після реорганізації не передбачається.

«Просто пройдемо процедуру, коли ліквідовується одна організація, де відповідно люди будуть скорочені, а в іншій працевлаштовані. Жодного питання, щодо працевлаштування не виникає», - запевнив Арсеній Сидорчук.

Окрім цього стало відомо, що на створення «Луцького районного центру первинної-медико санітарної допомоги» «відщипнуть» 33%, тобто 6 мільйонів гривень з районного бюджету області.

І все ж, за рішенням більшості депутатів, центр все ж таки буде створений, не зважаючи на всі перепони з боку громади.