В одному з дитсадків Луцька зловили крадія. Лучанина солідного віку затримали батьки вихованців садочка, коли той виносив з їдальні повну торбу продуктів. Про це повідомляє ТРК «Аверс»

На крадія дитячих харчів члени опікунської ради чатували з самого світанку, а потім тримали в облозі, доки не приїхала міліція. Пенсіонер від скоєного не відпирався та в усіх просив вибачення. Поцуплене повернули дітям, а непроханого гостя правоохоронці так і не пробачили.

Із 6-ої годині ранку у дитячому садочку № 31, що на вулиці Ветеранів батьки влаштували засідку. Бо чутки, що з їдальні крадуть харчі ходили вже давно. Дітей об’їдали нібито самі працівники дитсадочка. 

Голова опікунської ради Олександр Кралюк: «Я особисто ще десь у вересні місяці бачив працівника камбузу. Я приїхав десь в районі обіду до дитячого садочку і бачу, що вона виходить з такими сумками. Ну чесно кажучи, я не те, що не подумав, в мене в мислях такого не було. Я її спитав чи Вас не підвезти? А вона так перелякано, ні ні, не потрібно і побігла».

Лише за харчування батьки щомісяця сплачують більше ста гривень. Втім, не раз помічали - дошкільнят не догодовують. Батьки дітей вже давно помітили, що порції для малюків, аж надто малі. 

Вже в перший день чергувань члени опікунської ради виявили крадія. Приблизно пів на сьому помітили чоловіка з пакетом, який виносив з їдальні ні що інше, як дитячі продукти. Батьки викликали міліцію.

Як розповів Володимир, у нього в садочку кухарем працює дружина. Зараз вона на лікарняному. Тобто радше за все про те, що чоловік прийде сюди по харчі, знали інші працівники дитсадка. Володимир не може пояснити, чому пішов на крадіжку. Запевняє - злочин скоює вперше і йому за це дуже соромно. 
Чоловік, який виносив продукти у скоєному кається: «Не можу пояснити свій вчинок… Люди добрі нехай вибачають, буду мати гріх на все життя… Я прошу пробачення у всіх і в дітей і в батьків. 

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк прокоментував ситуацію: «На них чекає я думаю кримінальна справа і як мінімум - це звільнення по статті…».

Яке покарання чекає на пенсіонера вирішить суд. Чи причетні інші працівники садочку до крадіжки та скільки було подібних випадків з’ясує слідство.