Днями у Луцькому міськрайонному суді закрили кримінальне провадження по вбивству відомого луцького бізнесмена Олега Бахматенка. Тож його вбивцю посадили за грати на 12 років, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що ще в березні у чергову частину Луцького міськвідділу міліції звернувся 43-річний лучанин і повідомив, що 18 лютого 2013 року близько 10-ї години він вбив свого товариша та партнера по бізнесу.

По факту було відкрито кримінальне провадження.

Нещодавно відбулося судове засідання на якому обвинуваченому у злочині (ч. 1 ст. 115  ККУ Умисне вбивство) колегія суддів винесла вирок. Тож вбивцю "посадили" на 12 років.

У залі суду підсудний повідомив, що він приїхав додому до товариша, з яким вони разом займалися підприємницькою діяльністю, аби повернути собі заборговані убитим гроші і повідомити, що він більше не хоче вести спільний бізнес разом з чоловіком.

Під час розмови між чоловіками виник конфлікт і, за словами підозрюваного Сергія Копитка, товариш почав йому погрожувати. Буцімто, він його уб’є, якщо той не буде робити того, що він хоче. Потім Олег Бахматенко побіг до іншої кімнати і через декілька хвилин він з'явився з мисливською рушницею і наставив її на Сергія Копитка.

За словами вбивці, він як мисливиць з 8-ми річним стажем, автоматично вихопив у свого бізнес-партнера рушницю, схопив патрони, які стояли на каміні та тричі вистрілив у чоловіка - двічі у груду клітку та один контрольний постріл у голову.

Сергій Копитко у залі суду намагався запевнити колегію суддів, що він діяв виключно із самозахисту, адже якби не його реакція, то замість нині убитого Олега Бахматенка був би він.

Підсудний повідомив, що після вбивства він ще кілька раз намагався перевірити чи його товариш живий та усвідомивши, що він накоїв, злякався. А тому забрав усі мобільні телефони і вибіг з будинку Бахматенка.

За словами свідків, які були присутні у залі судових засідань, Копитко розмовляв з ними по телефону вбитого і говорив їм, що той поїхав у відрядження, а телефони залишив йому. Опісля скоєного, вбивця протягом декількох днів навідувався до убитого чоловіка додому, аби годувати його трьох собак. Але з тілом він нічого не робив, загиблий чоловік так і залишався у себе в будинку протягом 10 днів.

Сергій Копитко переконував, що він відразу хотів звернутися до міліції, але у нього не вистачало сміливості. Проте через 10 днів чоловік зібравшись з думками пішов до міліції.

Також у залі суду були присутні мати та сестра загиблого, які просили суд призначити найвищу міру покарання для вбивці Олега Бахматенка. Зокрема, вони просили суд аби вбивця відшкодував їм моральну шкоду у розмірі 800 тисяч гривень матері та 400 тисяч гривень сестрі загиблого.

Відтак суд врахувавши усі обставини справи та заслухавши свідків, потерпілих та самого засудженого, виріщив призначити вбивці покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років.

Що ж до компенсації моральної шкоди родині загиблого, то суд вирішив задовольнити позовні вимоги частково: матері - 150 тисяч гривень моральної шкоди, сестрі – 100 тисяч гривень.

Зауважимо, що засуджений за вбивство Сергій Копитко був раніше судимий за ухилення від сплати податків. На сьогодні ж чоловік є одним із засновників підприємства «Імпалс», яке є власником Луцького КХП-1 та фірми «Агровіта», яка виробляє макарони.

Вбитий Олег Бахматенко - старший тренер юнацької Збірної України з універсального бою, член Ради Федерації універсального бою України, один із засновників підприємства "Імплас".