ТОВ «Володимиравтодор» звернувcя до Господарського суду, аби відсудити землю у міської ради. Про це повідомляє «Під прицілом».

Так, ТОВ «Володимиравтодор» звернулося з позовом до Госпосподарського суду Волинської області про визнання незаконним рішення Володимир-Волинської міської ради про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 5 658 кв м та визнання за ним права постійного користування нею.

Представники підприємства зазначають, що міська рада, згідно свого рішення, позбавляє підприємство права постійного користування земельною ділянкою, яке належить йому як правонаступнику шляхового ремонтно-будівельного управління акціонерного товариства відкритого типу «Волиньрембуд» - Володимир-Волинської шляхової ремонтно-будівельної дільниці.

Натомість, представник відповідача, наголошує на тому, що згідно наказу АТВТ «Волиньрембуд», Володимир-Волинську шляхову дільницю ліквідовано, тому право користування земельною ділянкою у неї припинено у зв’язку з ліквідацією. До того ж, ТОВ «Володимиравтодор» змінило свою організаційно-правову форму і не засноване на державній власності, тому не може бути правонаступником прав та обовєязків державного підприємства.

Розглянувши справу, суд вирішив задовольнити позов, однак частково. Тож, п.1 рішення Володимир-Волинської міської ради «Про припинення права постійного користування земельними ділянками» суд визнав недійсним. А от у задоволенні позовної вимоги про визнання за ТзОВ «Володимиравтодор» права постійного користування земельною ділянкою – відмовив.