Нещодавно Любомльський районний суд Волинської області засудив чоловіка, який перевозив контрабандний копчений бочок та стягнув з правопорушника 900 гривень штрафу й конфіскував майно. Однак чоловік вирішив оскаржити рішення суду та подав апеляцію, в якій вимагає повернути конфіскований автомобіль, - повідомляє «Під прицілом».

Так, згідно постанови Любомльського районного суду Волинської області, чоловіка визнано винним у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Зокрема, чоловіка було притягнено до адміністративної відповідальності за те, що той, їдучи з  Польщі в Україну через митний пост «Ягодин» заховав в диску запасного колеса 30 кілограм м’яса, а саме копченого бочка. Однак чоловіку так і не вдалося довезти додому контрабандний товар.

За те, що чоловік перевозив контрабанду він отримав 900 гривень штрафу, та у нього було конфісковано усі 30 кілограм копченого бочка та автомобіль, в якому перевозилася контрабанда, марки «Мерседес-Бенц Vito».

Також з правопорушника стягнуто витрати митниці за зберігання товару та автомобіля в розмірі 2 588 гривень.

Проте правопорушник вирішив подати апеляційну скаргу на постанову суду, в якій просить повернути конфісковану автівку, яка не належить йому. В поясненні чоловік посилається на те, що автомобіль в якому перевозилося м’ясо не був обладнаний спеціальними сховищами для перевезення товарів через  кордон.

Тож засуджений просить скасувати постанову Любомльського районного суду щодо  конфіскації автомобіля «Мерседес-Бенц Vito» та повернути його законній власниці.

Відтак колегія суддів Апеляційного суду Волинської області вирішила задовольнити апеляційну скаргу частково.

Отож постанову Любомльського суду в частині стягнення з правопорушника на користь Ягодинської митниці 2 588 гривень витрат за зберігання товару та автомобіля – скасувати, а все ж інше залишити в силі.