Міські владці презентували проект забудови території житлового кварталу у Луцьку, - повідомляє «Під прицілом».

Відтак, сьогодні Луцький міський голова Микола Романюк та начальник управління архітектури та містобудування Луцької міськради Юрій Казмірук презентували детальний план території житлового кварталу району вулиць Чехова, Клима Савури, Задворецької та пр.-ту Волі у м.Луцьку.

За словами Юрія Казмірука, проект був затверджений ще у березні. Його замовником є Управління капітального будівництва Луцької міської ради. Загальна площа території становить 40 гектарів. Планом передбачено реконструкцію житла та проведення благоустрою зеленої території. «17 тисяч населення передбачається для проживання за рахунок благоустрою, добудови житлових будинків. Тож, для такої кількості населення виникла потреба облаштувати рекреаційні зелені зони. Частина роботи уже зроблена, сьогодні є конкретний інвестор», - розповідає головний архітектор міста.

Зокрема, проектом благоустрою передбачене будівництво та облаштування танцювального майданчика, вело-зони,територї для скейтерів та роледром.

Юрій Казмірук також наголошує на тому, що на території функціонує дитяча залізниця та ботанічний сад, на яких також потрібно наводити порядок та проводити комплексний благоустрій. «Такий підхід дасть можливість отримати абсолютно привабливий та комфортний куточок міста»,- додає він.

На території річки Сапалаївка буде облаштований «Міст закоханих», де молоді люди зможуть повісити замок, стрічку чи будь-що інше. Перила мосту будуть ковані у вигляді сердець.

Реконструкція мосту повинна завершитися до 20 серпня. Загалом же усі роботи по облаштуванню зеленої території планують закінчити до Дня міста, тобто до 25 серпня.