У Луцьку організовано щоденні чергування інспекторів відділу муніципальної дружини на території прилеглій до Центрального ринку, біля ТЦ «Гостинець» та в центральній частині міста з метою оперативного запобігання проявам незаконної торгівлі та ліквідації стихійної парковки транспорту, – повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.  

На виконання рішення виконавчого комітету від 24.05.2013 № 308-1 «Про недопущення незаконної торгівлі та стихійних парковок транспорту поблизу ринків», а також з метою недопущення порушень вимог Правил благоустрою відділом муніципальної дружини спільно з співробітниками Луцького МВ УМВС України у Волинської області було проведено відпрацювання території міста. Складено 24 протоколи: 9 - за ст.160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях); 11 - за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів); 4 - за ст. 153 КУпАП (знищення або пошкодження зелених насаджень, або інших об'єктів озеленення населених пунктів).

Протоколи були направлені на розгляд до Луцького міськрайонного суду та адміністративної комісії при виконавчому комітеті Луцької міської ради.