У Ковелі літній чоловік більше року не може повернути своє майно, яке у нього відібрала квартирантка - працівниця правоохоронних органів.  

Як розповів чоловік інтернет-виданню «Під прицілом», ще 8 років тому він у Ковелі надав кімнату у своєму помешканні молодій дівчині. Він добре знав її батьків, тому вирішив допомогти їй з квартирним питанням. Жінка там прожила близько восьми років, за квартиру не платила, а оплачувала лише комунальні послуги. Згодом вона вийшла заміж та народила дітей. Коли дідусь попросив її з'їхати - квартирантка у різкій формі спочатку відмовила. Вона не хотіла покидати "нагрітого" містечка, проте пенсіонер не відступив від свого і змусив її з'їхати в інше помешкання. Проте переїжджаючи, жінка забрала з собою усе особисте майно дідуся. Серед речей - газова плита і навіть посуд. Чоловік фактично залишився без нічого. Жити у цій квартирі він не може, оскільки газова плита не підлягає ремонту, а меблі знищені.

Поки жінка жила у цій квартирі, то придбала нову газову плиту і встановила її без відома дідуся, а куди поділа попередню - так і залишилося загадкою. Коли ж вона виїжджала із помешкання, то забрала побутову техніку натомість лишила на кухні невідому стару газову плитку. Пенсіонер намагався підключити її, тож викликав майстра. Проте фахівець склав акт, що плита не підлягає подальшій експлуатації.

«Я чекав, нікуди не звертався, нічого не чіпав. А раптом прийде перевірка якась, будуть дивитися, акти складати», - розповідає він.

Проте, ніяких зрушень не було.  Тож, він вирішив попросити у жінки хоча б 10 тисяч гривень на купівлю газової плити і часткового ремонту меблів, це уже не говорячи про елементарні речі для приведення у порядок самої квартири.

«Вона стільки часу тут прожила. Там уже диван старий, вона ставила туди гарячі каструлі, він пропалився, меблі зруйновані, навіть чайник забрала», - наголошує пенсіонер.

Однак, жінка платити відмовляється, акцентуючи увагу на тому, що у дідуся є свої кошти і скоріше вона дасть гроші сусідській хворій дитині, ніж пенсіонерові. До того ж, горе-квартирантка намагалася уникнути розголосу у цій справі, проте й вирішувати питання також не горіла особливим бажанням. Жінка усім розповідала, що платить за дідове помешкання по 1 тисячі гривень щомісяця і навіть своєму чоловікові довгий час не розповідала правду. Стосовно цього, вона каже, що мусила так говорити, оскільки спонукали її до цього сімейні обставини. А оскільки займає посаду слідчого з особливо-важливих справ у Ковельському МВ УМВС у Волинській області, вона взагалі не боялася будь-яких дій з боку пенсіонера.

Звертаючись у різні інстанції, ковельчанин не міг ні від кого дочекатися допомоги. У цій справі йому зголосились допомогти представники громадської організації «Волинська правозахисна група», які зрештою, взялися за вирішення проблеми.

Вже невдовзі йому порадили звернутися до вищого керівництва МВС, тож його правозахисниця зателефонувала до першого заступника УМВС у Волинській області Михайла Руденка, який поставив умову, що справу чоловіка буде вирішувати лише тоді, коли той письмово відмовиться від допомоги правозахисника Галини Артюшенко. Однак, той не захотів займатися вирішенням справи і лише наголосив, щоб чоловік писав заяву на відмову від допомоги представника правозахисної організації. Після цього як чоловік відмовився писати таку заяву, правоохоронець «особисто» обіцяв розібратися з пенсіонером.

Стосовно останнього зауваження про "особисте" втручання дідусь боїться, що його можуть чи вбити, чи ще щось з ним зробити. Я тепер також за себе боюся і за своїх дітей.

Аби добитися справедливості, чоловік знову звернувся в УМВС. Цього разу начальник кадрового забезпечення Микола Фень обіцяв розібратися у справі. Він наголосив, якщо протягом кількох днів жінка самостійно не вирішить проблеми, то її позбавлять посади. А разом із тим, додав, що вона йому телефонувала, проте розповіла історію зовсім інакше.

«Весь цей час вона ходила у масці, а тут її зняла і виявилася такою, що я навіть подумати не міг», - додає дідусь.

Тож, чоловік чекатиме подальших дій колишньої квартирантки і надіється на те, що все таки зможе повернутися у своє помешкання, а жінка хоч якось компенсує пенсіонеру збитки.