19 червня 2013 р. рейдовою групою Маневицької рибоохоронної дільниці на озері Білому Любешівського району, що входить до території Національного природного парку «Прип’ять-Стохід», був затриманий житель с. Невір, який здійснював незаконний вилов риби з допомогою промислових знарядь лову (сіток) з дерев’яного човна, - повідомляє Волиньрибоохорона. 
Під час цього він зловив велику кількість цінних порід риби: карась звичайний (золотий) – 19 екз., лин – 2 екз., щука - 1 екз. 

Основну частину вилову становив карась звичайний (золотий) Carassius carassius, який з метою збереження і відтворення рідкісних видів, що перебувають під загрозою зникнення, занесений до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид. Озеро Біле Любешівського району відноситься до природно-заповідного фонду і відноситься до водойм загальнодержавного значення. 
Підрахунки показали, що зазначеними діями громадянин заподіяв шкоду рибному господарству України на суму 6381,00 грн. 
Оскільки, дії громадянина вказували на те, що державним рибним ресурсам заподіяно істотну шкоду, співробітниками Любешівського РВ УМВС вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 249 КК України. 
Результатом такої рибалки може бути накладення штрафу в розмірі 1700 – 3400 грн. або позбавлення волі строком до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. 
Нагадуємо, що в управління рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» (0332) 24-35-77, 067-360-78-40.