Підприємці Центрального ринку в Луцьку ініціювали створення нової громадської організації «Народний ринок», - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Організатори новоствореного об’єднання стверджують, що головним завданням у діяльності організації буде сприяння діяльності власників торгових павільйонів та  відстоювання їхніх прав у здійсненні бізнесової діяльності.

Голова правління ГО «Народний ринок», який є підприємцем на Центральному ринку та уже здавна представляв інтереси колег у якості очільника ГО «Бізнес Волині» Ігор Дильов розповів, що закликати підприємців Луцька до самоорганізації спонукала ситуація, що нині склалася на Завокзальному ринку. Нагадаємо, 2 роки тому Луцька міська рада передала в оренду Волинській обласній спілці споживчих товариств 3,5 га території «Варшавки» терміном на 22 роки. Тепер підприємці заявляють про свавілля, утиски самоправство з боку керівників ВОССТ.

«На ринку Голова правління Кандиба М.І. та перший заступник Горгут В.М. проводять примусовий збір коштів для реконструкції ринку і змушують вносити ці кошти у вигляді безповоротної благодійної допомоги в касу ринку. Застосовуються постійні погрози та каральні методи, а саме: відключається електроенергія, в односторонньому порядку розриваються угоди і вживаються заходи до знищення наших торгових місць», - заявив Ігор Дильов.

Підприємці Центрального ринку остерігаються такого самого розвитку подій і у себе. У кінці 2014 року закінчується договір оренди на території, де вони працюють. Відтак бізнесмени заявляють про наміри ініціювати перед Луцькрадою створення комунального ринку, де вони зможуть самі господарювати і сплачувати чималі гроші не облспоживспілці, яка виступає у якості посередника, а безпосередньо у міський бюджет. Окрім того, ініціатори «Народного ринку» повідомили про наміри самотужки впорядкувати територію та провадити там прозору діяльність.

На засідання прийшли і депутати Луцькради Андрій Осіпов, Антон Сосновський та Роман Бондарук. Обранці виступили на підтримку громади та заявили, що відстоюватимуть інтереси підприємців перед владою міста.

Луцька міська ГО «Народний ринок» зареєстрована в Єдиному державному реєстрі 27 травня цього року, тож сьогодні відбулися треті збори нової організації, на яких підприємців закликали долучатися до лав нового формування та разом розробляти методи реалізації спільних інтересів. Також організатори закликали вступати до об’єднання усіх бажаючих підприємців, які працють на усіх ринках обласного центру.