Ківерцівський районний суд розпочав слухати справу щодо обвинувачення двох старших дільничних інспекторів міліції Рожищенського райвідділу Волинської області, яких звинувачують у побитті людини, перевищенні влади, приховуванні тяжкого злочину та підпробці документів, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Раніше ми повідомляли про те, що два старших дільничних інспектори СДІМ Рожищенського РВ УМВС Україні потрапили на лаву підсудних за підозрою у тому, що вони, намагаючись примусити місцевого мешканця, 50-річного Бориса Бекуна, аби він доповідав їм про свох знайомих. Коли той відмовився, жорстоко його побили і потім самі розслідували обставини злочину, намагаючись «поховати» власні правопорушення. Відтак достатніх підстав для порушення кримінальної справи не виявилось.

Варто пригадати і те, що один із підсудних правоохоронців має на Волині дуже впливових родичів – один його дядько Володимир Масалов обіймає посаду голови Рожищенської райдержадміністрації, інший – Сергій Масалов – Луцький районний прокурор. Вочевидь, родинні зв’язки і дозволили дільничому Рожищенського РВ Андрію Масалову почуватися доволі безкарно.

Однак «зам’яти» справу не вдалося. Представник потерпілого член Волинської правозахисної групи Олександр Гаврук намагався надати їй розголосу.

На початку цього року Рожищенський районний скасував постанову слідчого про відмову в порушенні кримінальної справи. Обласна прокуратура передала матеріали в прокуратуру міста Луцька. 17 квітня Луцький міськрайонний суд відсторонив обох правоохоронців від посад, аби ті не могли скористатися службовим становищем та чинити тиск на свідків

Згідно ухвали Апеляційного суду Волинської області, справу на розгляд передали у Ківерцівський районний суд, аби підозрювані не могли використати службові чи родинні зв’язки та впливати на хід справи.

У підготовчому засіданні Ківерцівського райсуду старший прокурор прокуратури м. Луцька Катерини Балас, яка виступає на стороні обвинувачення, заявила клопотання аби відсторонити Віктора Рудуся та Андрія Масалова від обійманих посад старших дільничих інспекторів райвідділу на строк на два місяці, аби убезпечити потерпілого та свідків справи від незаконного тиску з їхнього боку. Однак суд не побачив підстав для вчинення такого заходу. Між тим головуючий у справі Олександр Костюкевич задовольнив клопотання в частині обрання запобіжних заходів у вигляді особистого зобов’язання.

Тобто, зважаючи на те, що підсудні живуть і працюють на території іншого району, їх зобов’язали з’являтися на виклики органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися з місця проживання, не спілкуватися з потерпілим та свідками у справі.

Крім того, Ківерцівський районний суд узяв справу до розгляду і призначив слухання по суті на 3 липня.

Між тим, представник потерпілго Олександр Гаврук заявляє, що йому відомі факти незаконних дій з боку підсудних. З його слів адвокат Андрія Масалова примушував свідка підписати чистий аркуш паперу. Сам  потерпілий Борис Бекурин каже, що боїться кривдників, які до сьогодні залишилися при погонах. Через отрмані ще два роки тому травми він досі відчуває сильний біль. Єдине, чого просить у суду - покарати винних.