Підприємство «Візор» подало до Господарського суду Волинської області заяву, в якій просить суд надати відстрочку на рішення суду, за яким підприємство боргує понад 1,2 мільйона гривень ПАТ «Кредобанк», - повідомляє «Під прицілом».

Зокрема, підприємство «Візор» звернулося в Господарський суд Волинської області із заявою, в якій просить надати розстрочку на виконання рішення господарського суду у справі за позовом ПАТ «Кредобанк» до підприємства «Візор» про стягнення 1 288 548 гривень.

Нагадаємо, що рішенням Господарського суду Волинської області у справі, що залишено без змін постановою Рівненського апеляційного господарського суду  постановлено стягнути з підприємства «Візор» на користь ПАТ "Кредобанк" заборгованість за кредитом в сумі 1 117 431 гривень, заборгованість за простроченими відсотками в сумі 161 571 гривень, заборгованість за прострочену комісію в сумі 824 гривні, пеню за простроченою сумою кредиту в сумі 2 018 гривень, пеню за простроченими відсотками в сумі 6 678 гривень, пеню за простроченою комісією в сумі 24 гривень, державне мито в сумі 12 885 гривень та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі 236 гривень. Разом сума сягнула 1 301 670 гривень.

Тож, за словами боржника вони не можуть здійснити вчасно повне погашення заборгованості без загрози банкрутства їхнього підприємства.

Що ж стосується невиконання зобов'язань по сплаті кредитної заборгованості, то вона викликана недостатністю обігових коштів через раптове зростанням витрат на господарську діяльність та відсутністю нових і стабільних споживачів послуг підприємства боржника.

Однак можливість сплати коштів все ж виявляється є.

Відомо, що підприємство надає диспетчерські послуги перевізникам міста Луцька, програмно-апаратним комплексом МАК, адже «Візор» - єдине підприємство, яке виграло тендер на надання диспетчерських послуг в обласному центрі Волині.

Окрім цього, боржник запевняє, що існує попередня домовленість щодо погодження розстрочки виконання рішення по даній справі і це підтверджується листом від ПАТ «Кредобанк».

Відтак, заяву підприємства «Візор» суд вирішив задовольнити та надати їм можливість накопити грошей аби погасити заборгованість перед львівським банком.