Любомльський районний суд Волинської області притягнув до адміністративної відповідальності громадянина Польщі за те, що він перевозив в Україну контрабанду, проте чоловік оскаржує рішення апеляцією, - інформує «Під прицілом».

Так, чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності через те, що він з Республіки Польща через митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці намагався перевезти в Україну 657 пар контрабандного взуття, яке коштує 352 609 гривні, а також 23 автомобільні турбіни ціною 51 837 гривні.

Контрабанду правопорушник перевозив в непрозорих поліетиленових пакетах синього і чорного кольорів, що були заховані в цистерні автомобіля.

Відтак Любомльський районнийи суд Волинської області присудив чоловіку штраф у розмірі 404 446 гривні та конфіскував контрабандний товар.

Проте чоловік подає апеляцію в якій не погоджується з постановою суду та вважає, що матеріали справи неповно досліджені та необ'єктивно оцінені. Тож, він просив постанову суду першої інстанції скасувати, а провадження у справі закрити за відсутністю адміністративного правопорушення. Але сам правопорушник на розгляд апеляційної скарги не з’явився.

Тож Апеляційний суд Волинської області вирішив скаргу задовольнити частково. А саме, постанову Любомльського районного суду в частині притягнення його до адміністративної відповідальності, накладення стягнення та відшкодування витрат за проведення експертного дослідження - залишити без зміни.

Однак постанову в частині стягнення з правопорушника на користь Ягодинської митниці 7 018 гривень витрат за зберігання товару  вирішено скасувати.