Сьогодні в Господарському суді Волинської області розглянули справу за позовом ПАТ по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» до комунального закладу «Луцька станція швидкої медичної допомоги» про стягнення заборгованості, але через некомпетентність юристів справу було перенесено, - інформує «Під прицілом».

Так, ПАТ по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» звернулося до суду, аби КЗ «Луцька станція швидкої медичної допомоги» повернув їм заборгованість за газопостачання в розмірі 156 435 гривень.

В судовому засіданні предаставник відповідача подав клопотання, в якому просить перенести розгляд справи на 20 серпня. За його словами, Луцька міська рада пообіцяла надати їм гроші, аби КЗ «Луцька станція швидкої медичної допомоги» зміг погасти свою заборгованість перед позивачем.

Проте суддя взяла під сумнів таку інформацію, адже юрист комунального закладу жодними документами таку інформацію не підтвердив. Мовляв, я не знаю чому до 20 числа, нам просто пообіцяли виділити гроші.

В свою чергу представниця позивача щодо клопотання не заперечила і заявила, що вони готові піти на зустріч боржнику.

Як відомо, наразі КЗ «Луцька станція швидкої медичної допомоги» проходить ліквідаційну процедуру за рішенням ЛМР. Зокрема, комунальний заклад буде ліквідовано, а на його місці утворено «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Тож суддя таки ставить під сумнів обіцянки міської ради.

Відтак, клопотання представника відповідача було відхилено через те, що юристом комунального закладу не було наведено підстав для відкладення справи.

Однак на цьому проблеми в залі судових засідань не закінчилися. Коли суддя попросила позивача представити докази щодо наведеної суми в позовній заяві та начислених штрафних санкцій, то представниця позивача лише розвела руками і сказала, що наразі ніякої інформації надати не може.

Тож, після кількох перерв в судовому засіданні, аби представники змогли перетелефонувати до свого керівництва й вияснити особливості справи, суд вирішив відкласти справу задля того, аби представниця ПАТ по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» все ж представила суду обґрунтовані докази представленої в позовній заяві суми боргу.