У Господарському суді Волинської області відбулося чергове слухання справи за позовом приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма «Домінанта» до управління культури та туризму Волинської обласної державної адміністрації про зобов’язання укласти охоронний договір, - інформує "Під прицілом".

Нагадаємо, що ПП «Домінанта» звернулося до управління культури та туризму обласної державної адміністрації, аби продовжити договір оренди частини приміщення колишніх келій монастиря Бернардинів. Такий договір укладався ще у 1998 році між Відділом охорони і реставрації пам'яток містобудування та архітектури облдержадміністрації та ПП «ВКФ «Домінанта». Однак строк оренди, згідно з цим договором, закінчився першого січня 2013 року.

Як стало відомо в ході розгляду справи, представники підприємства звернулися до управління культури і туризму з метою продовження терміну орендно-охоронного договору. Проте останні їм відмовили, обґрунтувавши це відсутністю таких повноважень у працівників управління. Саме це і стало причиною позовної заяви.

Суд також повідомив, що з моменту останнього розгляду справи надійшло два документи: додаткове пояснення від відповідача та заперечення цього пояснення від позивача, який вважає наведені аргументи вигаданими та марнослівними.

До того ж, представники ПП «Домінанта» стверджують, що аналогічний договір укладався між їхнім підприємством та управлінням культури і туризму у 2009 році. Мовляв, тоді вони мали право його укладати, а тепер чомусь вже не мають.

Крім цього, представники позивача повідомили, що досі вважають себе повноправними орендарями частини монастиря і нікуди звідти не виїдуть. На це представник Волинської обласної державної адміністрації відповів: «Нехай позивач покаже хоч один чинний документ, який би підтвердив їхнє там законне перебування, бо термін дії всіх раніше підписаних договорів вже закінчився».

Таким чином, суд, розглянувши додаткове пояснення відповідача на заперечення позивача, а також усні аргументи обох сторін, вирішив відмовити ПП «Домінанта» у позовній заяві.