Лише 1000 гривень потрібно для проходження санітарно- епідеміологічного контролю. Саме стільки представник приватного підприємства дав помічнику лікаря Волинської обласної санстанції аби ввести свій товар на Волинь без належного санітарно-епідеміологічного висновку. Чи дійсно чоловік давав хабар тепер вирішують в суді. Однак проблема - ймовірні свідки події на слухання не з’явилися. Повідомляє ТРК «Аверс».

У луцькому міськрайонному суді відбулося перше слухання справи щодо обвинуваченого Сергія Біласика. Його підозорюють в умисній дачі хабаря працівникам волинської санстанції за проходження санітарно епідеміологічного контролю товарів.

Прокурор Володимир Романовський розповів: «Досудовим розслідуванням встановлено, що 4-го жовтня 2012 року директор приватного підприємства «Дамар» Біласик Сергій Михайлович, перебуваючи в службовому кабінеті начальника відділення гігієни праці Волинської обласної санітарної епідеміологічної станції Шпак, який розташований в місті Луцьку на проспекті волі, діючи умисно, дав помічнику лікаря Волинської обласної санітарної епідеміологічної станції Ольхович хабар у розмірі 1000 гривень, за проходження санітарно-епідеміологічного контролю товарів ввезених приватним підприємством «Дамар» на територію Волинської області без наявного санітарноепідеміологічного висновку».

Сам підозрюваний заперечує такі обвинувачення. Каже, дасть усі свідчення тільки після допиту усіх свідків, а їх шестеро. Щоправда, з них на судове засідання з’явилися лише двоє. Інші, серед яких правоохоронці нібито саме у цей час перебувають у терміновому відрядження з 2-го липня по 2-ге серпня. Адвокат підзахисного зазначає, що свідки не з власної ініціативи перебувають у відрядженні саме на момент судового засідання. І припускає, їхня відсутність продумана. Не з’явилися на засідання і працівники волинської СЕС, яким начебто і було дано хабар.

Адвокат Сергій Величко зазначив: «У випадку, якщо їх свідчення не будуть підтверджені належним чином у судовому засіданні, то згідно вимог глави 4 КП України дані докази будуть визнані судом не належними… У наказі зазначено - період перебування даних працівників у відрядженні, однак питання стоїть про повернення раніше у період до 10-ти днів. Суддя на сьогоднішнє засідання вони не з’явились, однак за 10 днів вони будуть на територїї Волинської області».

Натомість свідки обвинувачення, які з’явилися на слухання цілком погоджуються із позицією прокурора. Остаточне рішення щодо подальшої долі підсудного феміда поки так і не прийняла. Вже наступне судове засідання призначено на 22 липня, захист впевнений, тільки коли на слухання прийдуть усі свідки дачі хабара, тоді й буде зрозуміло чи справді підзахисний винен. До слова, нещодавно волинська прокуратура порушувала кримінальне провадження щодо працівників СЕС. Тоді їх обвинуватили, у тому, що із січня 2010-ого по грудень 2012-ого року вони постійно вимагали та одержували хабарі у розмірі до ста гривень за проведення санітарно-епідеміологічного контролю та видачу відповідних висновків при ввезенні товарів з-за кордону.