За кошти благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» організовано відпочинок у с. Поляниця, Івано-Франківської області (туристичний комплекс «Буковель») для 1020 талановитих та обдарованих дітей.

Зокрема, про це повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Леонід Лаба. За його словами, станом на 15 липня цього року забезпечено оздоровленням та відпочинком  6368 дітей, з них: оздоровленням - 935 осіб, відпочинком –5433, - повідомляють у відділі інформаційної роботи міськради.

 Луцькі діти також оздоровлювалися у таборі «Ровесник». І зміна – літня школа для обдарованих та талановитих дітей «Ерудит» - 200 дітей та ІІ зміна – 200 дітей, серед яких, діти-сироти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-інваліди, діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Вартість харчування в день на одну дитину становить 45 гривень.

Протягом двох тижнів працювало 26 таборів з денним перебуванням на базі шкіл, де було дворазове харчування з розрахунку 14 гривень в день на одну дитину. Всього охоплено відпочинком 3497 дітей.

Крім того, функціонували п’ять таборів праці та відпочинку Луцької дитячо-юнацької спортивної школи № 2 у селах Світязь,  Озеряни, Сомин, Гаразджа. Всього  охоплено відпочинком 120 дітей (за кошти батьків).  

Додатково оздоровлено 2020 дітей за спонсорські кошти та кошти батьків. З них - за кошти батьків 1000 дітей (придбання путівок в оздоровчі заклади).

Планується оздоровити ще 2504 дитини за спонсорські кошти та кошти батьків.

З 30 липня по 12 серпня 2013 року буде працювати табір праці та відпочинку у с.Гаразджа, де відпочиватиме 30 дітей (14 днів) - вихованців  центру туризму, спорту і краєзнавства.

З 1 липня працював табір денного перебування «Підлітковий дім» служби у справах дітей Луцької міської ради, у якому відпочивало 60 дітей пільгових категорій.

Міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» було організовано роботу табору з денним перебуванням, у якому відпочивало 80 дітей.

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради через медичні заклади направило на оздоровлення 272 дітей пільгових категорій; департамент соціальної політики міської ради - 25 дітей, які постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; відділ у справах сім'ї та молоді - 238 дітей пільгових категорій.