ПАТ «Волиньобленерго», не розібравшись з боргами, розсилає лучанам попередження про відключення електроенергії, - повідомляє «Під прицілом».

Вчора працівники ПАТ «Волиньобленерго» розіслали по Луцьку листи з попереджувальними червоними папірцями, в яких повідомили власників квартир, що станом на 3 липня цього року вони мають непогашену певну заборгованість за послуги електропостачання.

З таким повідомленням в редакцію в інтернет-видання «Під прицілом» звернулася мешканка будинку №29 на проспекті Грушевського, яка розповіла, що не розуміє чому воно їй надійшло, адже вона справно та вчасно платить усі комунальні послуги. 

Зокрема, у попередженні йдеться, що останній платіж надійшов ще 13 травня, хоча звіривши квитанцію платника стає зрозуміло, що за послуги «Волиньобленерго» було сплачено за червень включно. Разом з тим, варто зауважити, що повідомлення датоване 3 липня, проте на адресу власниці квартири воно прийшло лише 23 липня. Тобто аж через 20 днів. Попри це, навіть на ту дату у жінки були сплачені усі платежі. Однак, у попередженні «Волиньобленерго» чітко вказано, що станом на 3 липня фіксується заборгованість, за що власниці квартири пригрозили відключенням електроенергії. 

Жінка злякалась цього і одразу зателефонувала за вказаними в попередженні номерами. Проте працівниця обленерго повідомила, що це помилка і звіривши дані абонента відповіла що борг погашено. Мовляв числа вираховує спеціальна машина, тож інколи трапляються такі помилки. Однак вона так і не змогла роз'яснити жінці навіщо вони доставляють сповіщення 20-денної давності, адже за цей час база розрахунків постійно змінюється. Тим паче, зрозумілою могла би бути пересторога «Волиньобленерго», якби власниця квартири була злісним не платником. Тож лишається здогадуватись скільки людей ведеться на такі листівки-попередження і скільки бабусь схопившись за серце побіжать до банку гасити неіснуючу заборгованість.