На Волині судили суддю Червоноградського міського суду за отримання хабара у сумі 1200 доларів США, - повідомляє «Під прицілом».

Відтак, обіймаючи посаду судді Червоноградського міського суду, чоловік отримав хабар від особи, яка притягалася до адміністративної відповідальності.

Суд вирішив, що винуватість чоловіка доведена, а тому за ч.3 ст.368 ККУ (Одержання хабара) присудив йому позбавлення волі без конфіскації майна терміном на 5 років з позбавленням права займати посади в органах державної служби та правоохоронних органах на 3 роки.

Проте, обвинуваченого було звільнено від відбування основного покарання, за умови, що він протягом іспитового терміну строком три роки не вчинить нового злочину.

Натомість, прокурор, який брав участь у розгляді справи, у своїй апеляції вказує, що суд не звернув увагу на ознаки вимагання хабара обвинуваченим, а також на той факт, що чоловік повторно стверджував, що хабара у сумі 900 доларів не достатньо для вирішення питання.

Отож, прокурор вважає, що суд безпідставно виправдав суддю за однією із статтей Кримінального Кодексу України.

В апеляції прокурор просить скасувати вирок та постановити новий, яким призначити обвинуваченому за сукупністю злочинів остаточне покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з здійсненням правосуддя терміном на 3 роки з конфіскацією майна.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила апеляції прокурора та захисників задовольнити частково. Тож, вирок Ковельського міськрайонного суду було вирішено скасувати та направити справу на новий судовий розгляд в той же суд в іншому складі суду.