Господарський суд Волинської області намагається з'ясувати, кому належать будівлі пансіонату «Шацькі озера». Однак провадження у справі за позовом прокурора Волинської області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ПАТ «Укрпрофтур» та ПАТ «Волиньтурист» було припинено, - інформує «Під прицілом».

Як відомо, прокурор подав позов на Світязьку сільську раду та виконком Шацького району, ПАТ «Укрпрофтур» та ПАТ «Волиньтурист».

В своєму позові обласний прокурор вимагає визнати незаконним та скасувати рішення виконкому Світязької сілької ради Шацького району «Про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна», яке було прийнято ще у 2001 році.

Окрім цього, прокуратура намагається скасувати державну реєстрацію свідоцтва про право власності, за яким оспорювані будівлі пенсіонату належать ПАТ «Укрпрофтур» та ПАТ «Волиньтурист». Тож, обласна прокуратура хоче, аби право власності було визнано за державою в особі Фонду державного майна України, а не за приватними підприємствами.

Волинська прокуратура впевнена, що федерація профспілок, а згодом ПАТ «Укрпрофтур» та ПАТ «Волиньтурист» незаконно заволоділи об’єктом нерухомості – будівлями пансіонату «Шацькі озера» і тому звернулися до суду, аби відсудити незаконно привласнене майно.

Спершу провадження у справі було зупинено для одержання результатів судової економічної будівельно-технічної експертизи. Однак фахівцям з Львівського дослідного інституту, які з‘ясовували за чиї кошти будувався пансіонат і чи залучались у його спорудження гроші державного бюджету, виявилося замало поданих документів і вони попрохали надати додаткові документи, що стосувалися фінансування будівництва об‘єктів нерухомості. З цих причин провадження у справі було знову ж поновленно.

Відтак, на попередньому судовому засіданні відповідні документи були надіслані, проте на день засідання вони ще не надійшли адресату. Тож, справу було перенесено.

Сьогодні ж усі документи були отримані адресатом, про що повідомлено суд. Щоправда на судове засідання не з’явилася жодна зі сторін відповідача. Проте суд вирішив, що розглядати справу за їх відсутністю, можливо.

Однак служителі Феміди ухвалили знову ж провадження у справі припинити для проведення експертизи по надісланих додаткових документах.