Луцький міськрайонний суд Волинської області притягнув до адміністративної відповідальності директора державного училища культури і мистецтв імені Ігора Федоровича Стравінського за недоцільне використання бюджетних коштів. Проте через апеляцію чоловік домігся скасування рішення суду, - інформує «Під прицілом».

Так, чоловік опинився на лаві підсудних через те, що згідно ревізії фінансово-господарської діяльності державного училища культури і мистецтв імені Ігора Федоровича Стравінського витрачав виділені бюджетні кошти в незрозумілих цілях.

Відомо, що кошти передбачалися на проведення фінансово-господарських операцій, щодо представлення комплектуючих частин для створення проектора на суму 93 196 гривень.

Отож, директор училища попередньо перерахував кошти за виготовлення та монтаж металевої огорожі, але робота в той момент фактично виконана не була і вартувала 105 651,42 гривень.

Також правопорушник включив неправдиві дані до бюджетних запитів, що призвело до зайво врахованих видатків на оплату праці й завищило обсяги платні на 438 625 гривень.

Окрім цього, чоловік здійснив закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти без застосування визначених законом процедур. Так, було закуплено послуги з поточного ремонту приміщень навчального корпусу та приміщень вартістю 196 430 гривень та 144 052 гривень. Також було закуплено послуги з поточного ремонту приміщень навчального корпусу на 273 427 гривень.

Постановою Луцького міськрайонного суду Волинської області правопорушника було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень і накладено на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 12 тисяч гривень.

Однак чоловік вирішив подати апеляцію. У поданій апеляційній скарзі директор училища зазнає, що адміністративне стягнення за таке правопорушення може бути накладено протягом трьох місяців з дня виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення, що було порушено.

Також намагався запевнити суд, що він був директором училища, але не був членом комітету з державних закупівель училища, отож він не може бути суб'єктом цього правопорушення. З наведених причин просив постанову суду скасувати та закрити провадження по справі.

Відтак, Апеляційний суд Волинської області постановив апеляційну скаргу правопорушника задовольнити частково. Тож, постанову Луцького міськрайонного суду було вирішено скасувати. Чоловіка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення та закрил провадження в справі у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Що ж стосується покарання, то суд вирішив стягнути з директора училища 510 гривень.