У Господарському суді Волинської області розпочали розглядати грошові вимоги кредиторів у справі про банкрутство ТОВ «Інтернешенел Телеком'юнікешен компані» (мобільний оператор, відомий під брендом «CMDA-Україна») за заявою ТзОВ «Дельта Вест Ойл Груп». Варто зауважити, що ці обидві компанії підконтрольні групі «Континіум». Тож на сьогодні до суду з грошовими вимогами загалом звернулися 26 кредиторів з грошовими вимогами більш як на 700 мільйонів гривень.

Серед кредиторів - китайські компанії-гіганти з розробки та продажу телекомунікаційних технологій «Huawei Tech. Investment Co., Ltd» з вимогами на суму понад 100 мільйонів гривень та ZTE Corporation – на 21 мільйон 800 тисяч.

З грошовими вимогами більш як на 108 мільйонів звернувся і ПАТ «Брокбізнесбанк».

А у січні газета «Коммерсантъ-Украина» повідомила, що ця компанія виграла судову справу в одного з найбільших рекламних агентств ЗенітОптімедіа більше шести мільйонів за рекламні послуги, які компанії надавали понад рік часу.

Разом з тим, чималі грошові претензії висунули інші компанії, серед яких значну частку займають фірми «Кониніуму». Це - «Нафто-Ойл-Торг», «Вест Ойл Груп», «Торговий дім» «Західна молочна група», «Кіойл», «Справа Наша», «Маршал-Трейд-Ойл», «Континіум-Траст-Компані», загалом виставляючи претензій на  понад 254 мільйони гривень.

Коментуючи справу, юристи пояснюють, що таким чином компанія отримує більшість у комітеті кредиторів, який відповідає за розподіл боргів в тому числі. «Таким чином, справжні кредитори можуть і зовсім нічого не отримати», – відзначив керуючий партнер юрфірми «Юскутум» Артем Афян у коментарі виданню «Finance.ua».

Між тим аналітики не виключають, що компанія-боржник може не мати навіть власного майна. Ще наприкінці минулого року за комісійним договором ТзОВ «Інтернешенел Телеком'юнікешен компані» передала компанії «Інтертелком» за договором комісії.

Також у ЗМІ припускають, що в подібний спосіб власники доводять до банкрутства і «ТД «Західна молочна група», на якому висить понад 500 мільйонів боргу.