Із 20-мільйонними збитками завершили сезон на цукровому заводі на Волині, - інформують Волинські новини.

Так, цьогоріч на Іваничівському цукровому заводі «Європацукор» скоротилися програми модернізації виробництва, заміни устаткування на осучаснене оснащення, натомість, його інвестори роблять ставку на впровадженні енергоощадних технологій.

За словами директора заводу Ярослава Каузи, торік завод відпрацював зі збитком у 20 мільйонів гривень.

«Цьогоріч сподіваємося реалізувати енергоощадні технологію і переоснастити виробництво на використання твердого палива. На це плануємо витратити півтора мільйона гривень. І якщо досягнемо успіху, тобто будемо заощаджувати хоча б 50% коштів, тоді систему модернізації галузі продовжимо й надалі. А ще важливо, щоб була відповідною ціна на цукор, хоча б 7-8 гривень. Тому що, якщо вона буде від 3 до 4 гривень – це не рентабельно для підприємства», - зазначив директор підприємства.

Зауважимо, що Іваничівський цукровий завод «Європацукор» один із чотирьох спеціалізованих підприємств в області, хоча лише другий, який функціонує. Ще два поки тимчасово припинили свою діяльність. За сезон підприємство переробляє в середньому 200 тисяч тонн буряків, які привозять із Рівненської, Львівської і, власне, з усієї Волині. У результаті, підприємство виробляє 24 тисячі тонн цукру.