Господарський суд Волинської області розпочав розгляд справи за позовом ПП «Ірома» до ПАТ «Західінкомбанк» про стягнення 1 679 396,65 гривні неустойки за неповернення об’єкту оренди після припинення договору оренди, - інформує «Під прицілом».

Тож, відомо, що між Малим підприємством «Інкомсервіс», правонаступником якого є Приватне підприємство «Ірома», та «Західінкомбанком» було укладено договір оренди нежитлового приміщення у місті Черкаси, яке банк використовував для розташування своєї філії. Однак, коли договір оренди припинили, банк залишати приміщення не поспішав.

Відтак, за словами представника ПП «Ірома», орендарів звідти насильно викинули. Позаяк, договір вже не був чинний і орендну плату банк не сплачував ще з 2009 року.

Проте на судове засідання представник банку не з’явився, подавши клопотання про відкладення розгляду справу у зв’язку з перебуванням їхнього юриста у відрядженні. Окрім того, відповідач подав до суду й ряд інших клопотань. Зокрема, про залучення керівника «Інкомсервісу» до розгляду справи в якості третьої особи, а також про припинення розгляду справи до завершення інших судових справ, які мають відношення до тієї, яку розглядають.

Натомість, представник ПП «Ірома» запевняє: «Всі клопотання спрямовані тільки на затягнення судової тяганини. Така сама ситуація і з приміщенням у Львові, і в Горохові. Вони вже діють за схемою, у інших справах проти них немає ніяких відмінностей в їхніх діях».

Відтак, суд таки відклав розгляд справи до початку вересня для розгляду клопотань відповідача.