На околиці Луцька, неподалік мікрорайону Вересневе, розпочали підготовку земельної ділянки до масштабного будівництва. Однак, що споруджуватимуть, не знають навіть ті, хто там працює, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Між вулицею Львівською та Гнідавським цукровим заводом розрили вже добрий шмат землі. Трактори гудуть тут вже декілька днів, знімаючи верхній шар ґрунту. Більше того, потужна техніка зрила вже декілька гектарів землі просто таки під лінією електропередач високої напруги.

Цікаво, що за короткий проміжок часу навколо цієї теми з розробкою земельної ділянки вже встигли вирости міфи та домисли. Таким чином у місцевих вже з'явилось безліч версій про те, що там мають будувати.  Одні кажуть, що там будують автозаправну станцію, інші – що готують ділянку під авторинок. Чули також версію про розширення ТзОВ «Кромберг енд Шуберт».  Щоправда, жодна з версій досі не знайшла офіційного підтвердження.

Тож, для того, аби з’ясувати, що в майбутньому красуватиметься на околиці нашого міста, журналісти інтернет-видання «Під прицілом» поїхали просто на місце події з надією дізнатися хоч щось достовірне.

Однак, як виявилося, навіть чоловіки, які там працюють, не знають, навіщо риють землю і для чого обгороджують кілька гектарів землі.

«Ми нічого не знаємо», - в один голос кричать робітники. Мовляв, нас замовили – ми працюємо.

Єдине, про що більш-менш впевнено говорили працівники – це те, що земля, на якій вони здійснюють роботи, належить Боратинській сільській раді. Однак, коли журналісти поцікавилися, що ж сільська рада тут будує, то чоловіки сказали, що будує не сільрада. Цим фактично підтвердили, що знають фактичного замовника будівництва.

Своєю чергою, голова райдержадміністрації Володимир Демчук говорить: «Наразі я нічого не можу сказати. Мене й самого це питання цікавить. Я чув, що то господарство якесь будується, але точно не знаю. Ми з’ясуємо».

Однак, поки журналістам ніхто офіційної інформації так і не надав. Тож про законність проведення земельних робіт залишається лише здогадуватися.